20061002

DAG 14 9 Oktober 2006
Vroeg op en vroeg weer op weg, want vandaag is het weer een flink eind doorrijden, iets van 700 km naar Eighty Miles Beach. We rijden weer door veel preventief gebrande gebieden. Alle ondergroei verbrand inclusief de schors van de bomen maar de termietenheuvels lijken ongedeerd.

In Roebuck Roadhouse vlak bij Broome tanken we en gaan we ook voor de hamburger with the lot. Dat wil zeggen dat je een hamburger krijgt met werkelijk vanalles tussen de stukjes brood en erg lekker! Binnen in de airconditioned truckers gedeelte...
Rond drie uur komen we bij Eighty Miles Beach camping aan. Als we aankomen hebben we een super uitzicht over zee maar als we de tent hebben opgezet en naar het strand lopen is het inmiddels al behoorlijk ver eb geworden. Wel goed voor het schelpen rapen.

Maar als we omkijken zien we hoe dreigend de wolken boven de camping hangen. Dus terug en even alles regenproef opstellen om vervolgens weer naar het strand te lopen waar we in de duinen gaan zitten om te gaan genieten van de zons-ondergang. We zijn niet de enigen...

Het gaat redelijk snel, elke keer dat je naar de lucht kijkt is het mooier geworden. Er hangen voldoende wolken, waar helaas de zon ook achter schuil gaat. We rapen nog wat schelpjes en als de zon eindelijk zover is afgezakt dat het donker heel snel in treed lopen we terug naar de tent.
We maken iets eenvoudigs, oud brood met knakworstjes omdat we al een flinke lunch hebben gehad en het is zo donker dat we echt ook niet meer kunnen zien wat we eten.
Thee met een cookie en we zijn weer klaar om te gaan slapen. Het went ontzetttend snel, dat vroeg naar bed gaan en vroeg opstaan.
----------------------------------------------------------------------------------
Eighty Mile Beach Caravan Park is located on the beachfront between Port Hedland and Broome, 10 km of the Great Northern Highway along the Great Sandy Desert.
Eighty Mile Beach is famous for it's fishing and shell collecting. Experience the magnificent sunsets, sunrises and re-charge your batteries by enjoying peace and solitude!
There are no strangers at Eighty Mile Beach, just friends you haven't met yet!

----------------------------------------------------------------------------------

Geen opmerkingen: