20061015

De trip


Totaal aantal km: 6.876 waarvan we er zo ongeveer 1.500 km off road hebben gedaan.
De meeste kilometers zaten natuurlijk in de trip om zover noord te komen... Het is al 2.230 km van Perth naar Broome.

De foto's kan je vergroten door er op te clicken.

DAG 1 26 September 2006
We staan voor dag en dauw op om vandaag zoveel mogelijk kilometers af te gaan leggen. Het is nog donker in Perth als we vertrekken om half zes maar het duurt niet lang voordat de zon opkomt en de stad wakker wordt. Maar dan zijn we ook al een heel eind gevordert. Onze eerste theepauze (we hebben natuurlijk een thermoskan thee bij ons en cookies) hebben we in New Norcia , ongeveer 140 km rijden.
De eerste vijf-honderd kilometer zijn behoorlijk groen en het landschap is mooi glooiend, zeker nu de zomer nog niet is losgebarsten en alles geel maakt ziet het er heel lieflijk uit. Er zijn een heleboel meren en glooiende tarwevelden langs de Great Northern Highway en het is behoorlijk bosrijk wat ik niet verwacht had. Er zijn maar heel weinig 'dorpjes' en sommige op de kaart zijn echt niet meer dan een roadhouse oftewel een tankstation. Onderweg kopen we bij een van de vele kraampjes rond de sinasappelboomgaarden een net mandarijntjes, lekker!
Na nog een lunch-pauze bij 25 mile well, waar we maar kort staan vanwege het grote aantal vliegen wat mee wil genieten van onze gesmeerde boterhammetjes, rijden we door, we hoopte om Newman te bereiken, een kleine 1200 km, maar we hadden van een paar oude mannetjes in een camper gehoord dat er bij de Gascoyne River Middle Branch een mooie gratis campsite was die we bereikte rond half 5 dus besloten we meteen om daar maar te kamperen zeker omdat we ook niet wisten hoe laat het hier donker zou zijn. En 1000 km op onze eerste dag was ook wel meer dan genoeg.
Die 'grey nomads' hadden niets teveel gezegt, de kampeerplekken langs de droogstaande tak van deze rivier is zeker mooi! We rijden door tot het einde, er staat helemaal niemand hier. Binnen no-time hadden we dan ook ons kamp opgeslagen en zaten we aan de wodka-jus (Ingrid) en gin-tonic (Wilma).
En vanaf deze eerste dag werd dan ook de trend gezet voor de komende weken; we gaan met de kippen op stok. Doodmoe van zo'n lange dag in de auto.
----------------------------------------------------------------------------------
GASCOYNE RIVER – the Gascoyne River, Western Australia's longest river, was named in 1839 by the explorer Captain George Grey, after a Captain Gascoyne, a friend of his. The Gascoyne River rises as the Gascoyne River (North Branch) in Three Rivers Station near the Great Northern Highway, and flows generally westerly for about 865km to the Indian Ocean at Carnarvon. In his exploration journal Grey states 'the river which I named the Gascoyne in compliment to my friend, Captain Gascoyne'. Gascoyne was most likely a fellow officer in 83rd Regiment of Foot.
GASCOYNE RIVER MIDDLE – this 15km long middle branch of the Gascoyne was probably named by a surveyor in 1886.
GASCOYNE RIVER NORTH – the Gascoyne River North is about 125km long, rising near the Collier Range and joining the Gascoyne at the foot of Mt Pleasant. The river was traversed by surveyor T Beasley in 1886.
GASCOYNE RIVER SOUTH – the 15km long southern branch of the Gascoyne flows north from near Doolgunna homestead, and was named by surveyor Beasley in 1886.

----------------------------------------------------------------------------------

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Gaaf zeg al die foto's, super!!! Hey leuk dat je op m'n site langs bent komen waaien.. Zodoende kom ik hier bij jou terecht en kom ik jou nu ook een groet brengen.. Dussuh, nogmaals, super die foto's, en groetjesss an Silly..

Anoniem zei

Groetjesss VAN Silly moest dat zijn haha.. Sorry, zal wel door de tijd komen..

Maryam in Marrakesh zei

I want a new blog entry!!!!

Wilma zei

A new blog entry???
What do you mean by that...?

Unknown zei

Hoi dames,

Een tijdje geleden hebben mijn vriend en ik jullie site ontdekt. En natuurlijk ook de mooie foto's die daarop staan. Nu wilde ik hem verrassen met een schilderij van zo'n foto. Helaas is het bestand te klein. Mijn vraag dus of jullie een groter bestand kunnen mailen.

Mijn adres rianneboll@gmail .com

Alvast super bedankt.

Louisette zei

Mooie trip, en verhaal Australia