20061009

DAG 7 2 Oktober 2006

Het luchtbed is zo goed als leeggelopen vannacht, we liggen allebei met onze kont op de grond. Net nu we hier nog een nacht blijven... gelukkig zat de dop er niet helemaal goed op, dus gewoon weer opnieuw opblazen.
We kunnen dus rustig aan doen omdat we niet hoeven op te breken dus op ons gemakje ontbijten en boterhammen smeren voor ons dagje in de Upper Manning Gorge. Bepakt met voldoende water, een thermos thee, lunch, boeken en handdoeken vertrekken we voor de twee kilometer wandeling naar de Upper gorge die zo mooi schijnt te zijn dat je er gerust een dag kunt doorbrengen.


Onderweg zien we de bloeiende cotton trees van dichtbij. De grote gele bloemen ruiken ook nog lekker.
En dit onooglijke kale boompje midden op het pad wordt opgesierd door rode orchideeachtige bloemen, zonder blaadjes... net een kerstboom zonder naalden maar met ballen.
De natuur is ondoorgrondelijk.
Over de Upper gorge is niets teveel gezegt. Na ons eerste duikje in het koele water, we zijn hier zeker niet de eerste, er zitten al een boel mensen in het water, maken we een verkenningstocht en klauteren op de rotsen om de oorsprong te volgen die de waterval veroorzaakt.

We kunnen best een eind doorlopen maar de zwarte rotsen en witte strandzand wat langs het water ligt maakt dat onze voetzolen redelijk pijnlijk worden. Als we terugkomen bij de gorge is bijna iedereen vertrokken op een paar jongeren na, die even later vertrekken. Dus hebben wij het rijk alleen. Inmiddels is het lunchtijd en zijn onze spullen die we netjes in de schaduw van de rotsen hadden liggen pal in de zon.

De rest van de middag proberen we in de schaduw te blijven dus volgen we de rotsrand tot er geen schaduw meer is en we uiteindelijk aan de andere kant terecht komen bij het strandje waar het pad uit komt. Het is heerlijk, beetje lezen, beetje zwemmen, beetje kletsen en thee drinken.
Kortom, wij komen de dag wel door. We genieten van de rust en de natuur. Maar ook van de zon die vandaag vaak door de wolken priemt en onze schouders verbrand ondanks het smeren en de schaduw. Het is hier ook ergens een eind in de dertig graden. Geen idee hoeveel, heerlijk warm.
Op de camping is bijna iedereen vertrokken en er komen weer nieuwe mensen bij.
Vandaag weer vroeg naar bed.

Geen opmerkingen: