20061008

DAG 8 3 Oktober 2006
Gelukkig!! Geen lek in het matras. Heerlijk geslapen en bij zonsopgang gewekt door de vogels. Helaas doen we nu steeds de buitentent eroverheen omdat we telkens het weer niet vertrouwen, het is iedere keer tegen het eind van de middag redelijk bewolkt. Terwijl er 's ochtends een wolkeloze hemel is, rond de middag komen de schapenwolkjes om gaande weg een dik wolkendek te creeren.

Bij het Barnett Roadhouse tanken en weer op weg. Dit gedeelte van de Gibb River Road is volgens de boeken veel slechter dan het eerste stuk. Het is in ieder geval heel afwisselend en een stuk meer corregation. De weggetjes worden soms lieflijk smal en we vrezen een roadtrain tegen te komen. Voor niets want we komen gemiddeld iets van vijf auto's tegemoet, met de bijbehorende hoeveelheid stof.

De grijsgekleurde stukken weg hebben redelijk venijnige steentjes maar we houden alles heel. De toerbussen zien er hier trouwens zo uit; lekker hoog op de 4WD wielen.
We besluiten bij Ellenbrae Station Devon Tea te gaan drinken met scones want we moeten vandaag ruim 350 km afleggen tot El Questro.

We moeten een zanderig pad in om er te komen en wie rijd ons tegemoet, natuurlijk vader en zoon, die waren afgelopen nacht naar Drysdale geweest. En bij het Station komen net 'papa en mama' naar buiten, die hadden we ook al even niet meer gezien. Het is wel grappig om steeds dezelfde mensen tegen te komen, je wordt een beetje familie. Je zwaait hier zoiezo tegen iedereen, eigenlijk al vanaf Meekatharra....
Deze foto had ik dus met mijn (oftewel Stijns) camera willen maken, ware het niet dat die uit zijn tasje viel op een rotsje... er leek niets aan de hand tot ik hem wilde gebruiken, er zit een grote barst in het schermpje, dus je kan niets zien of instellen. Alleen nog maar door het venstertje kijken en knippen....
Inmiddels al nagevraagd, de verzekering dekt dit niet... effe slikken en doorsparen.

Het is wel een machtig mooi uitzicht, die bergen, de Cockburn Range, op de achtergrond.
En even verder wordt het nog machtiger... hier moeten we de brede (doch ondiepe omdat het de dry is) Pentecost River over, een zoutwater rivier voorzien met bijbehorende salties (zoutwater krokodillen) die we niet gezien hebben, in alle haast om er doorheen te komen.
Maar als al die oude trucks die voor ons staan het kunnen dan kan ik het ook denk ik maar. De trucks zitten vol oud ijzer en er lopen alleen maar Aboriginals en een hippie rond. Later horen we dat het een groep drovers is, die helpen het vee mee opdrijven op de stations.

Het water was toch iets dieper dan verwacht, ik zie even niets meer...

We zitten nu niet ver meer van El Questro, ons einddoel. Na de afslag is het nog eens 25 km over een bijzonder stoffige weg omdat er hier meer mensen zijn. Die komen van Kunanurra, dan hoef je maar een stukje 4WD road, en doen alleen dit gedeelte.

En juist hier viel mijn auto dus uit bij een van die river crossings. Er is er een met een redelijk steil stuk aan de overkant van het water. En meteen zit er een auto met Chinezen achter dus kan ik niet achteruit. Effe panieken maar het lukt allemaal om de auto weer aan de praat te krijgen.
De camping is redelijk commercieel, maar het lukt ons om toch een mooi plekje aan het water te krijgen. En de douches zijn heerlijk! Luxe cabines met douche en toilet in een, van boven open zodat je de vogels kan zien. Tegenover ontdekken we 'papa en mama' weer, wat een verliefd stel, ze zitten even later in de pool met een plastic drijfbakje met hapjes en een glaasje wijn...
En dat het van oorsprong een cattle station (grote veeboerderij) is zullen we weten. Binnen no-time komt 'Witje' even kijken of er nog wat te eten valt. Wij lopen ook even een rondje over het terrein, en er zijn nog meer paarden en ezels ook. Je kan hier paarden huren om te gaan rijden, net als helicopter vluchten e.d.
Aan het eind van de middag gaan we nog even gebruik maken van het Happy Hour, en drinken een glas rode wijn met ijsklontjes omdat ze die op 'kamertemperatuur' bewaren, alles is buiten dus iets van 39 graden... Het smaakt niet verkeerd moet ik zeggen. We raken aan de praat met de Chinezen, twee meiden en een jongen uit Hong Kong, zij waren degenen die achter ons zaten met die river crossing. Ze zijn 9 dagen in Australie, 4 dagen Perth en 4 dagen El Questro... ze schijnen daar niet veel vrije dagen te hebben. En dan denken wij tijd te kort te hebben!
Later worden we door vader en zoon gevraagd om bij hun 'roast' te komen eten, maar ze zitten 1.5 km verderop en dat trekken we toch niet om te lopen in het donker. En rijden doen we ook niet meer. Dus lekker op tijd slapen.
----------------------------------------------------------------------------------
El Questro Wilderness Park is without doubt, one of the world's unique holiday destinations. A working cattle station with a herd of approximately 5,000 head of crossbred Brahman and Shorthorn cattle, El Questro was developed in 1991 to provide a truly Australian holiday experience.
A million acres in size, El Questro is located on the eastern perimeter of the Kimberley region, and extends for approximately 80 kilometres into the heart of the region.
The Kimberley region in far North Western Australia is one of the world's last unspoilt frontiers - an ancient land extending from Broome in the South West to Kununurra and Wyndham near the Northern Territory border.
The landscape is diverse to say the least - from rugged ranges and broad tidal flats, to rainforest pockets, gorges and waterfalls. The Kimberley is a very special place, where you'll feel a sense of discovery at every turn.
Animal, fish and bird life congregate in the rivers and waterholes, of which El Questro boasts four major river systems - from fresh water springs to the lazy salt water estuaries in the northern part of the property.

----------------------------------------------------------------------------------

Geen opmerkingen: